Pelletsbrännare

 

Pellas X

 

Vi på Pelletsvärme i Dalsland AB installerade den första Pellas X brännaren i juli 2012

En x 40 som vi med X control satte i en Perifal oljepanna. Vi har tidigare testat många brännare i denna panna. Eldstaden är en rund tub på 450 mm utan öppning annat än en spalt mellan brännarluckan och tubpaketet som består av 11 tuber 1 m långa med turbulatorer i.

Anläggningen har ingen rökgasfläkt. Inmatan effekt har varit 32 kw vilket är vad vi rek. 80 % av brännarens max.

Då går anläggningen utan att ta skada i förtid samt att det finns en möjlighet att enkelt öka vid en kallare period än normalt.

Nu i mars 2014 kan vi konstatera att brännaren allt jämt fungerar klanderfritt, inga delar är utbytta. Material i gashals etc är intakt.

Denna brännare är den första som klarat detta i denna panna !

 

Till nuvarande säsong blev en Värmebaronen Vedolux 50 UB installerad brevid Perifalpannan.

Även den nya med Pellas X 40 och mkt hög förbränningsverkningsgrad 97-98%

Av bekvämlighet så har nya pannan gått som huvudpanna, marknadens i särklass mest lättskötta.

Perifalen ska ersättas nu med ytterligare en 50 UB men den svåreldade oljepannan ska monteras åter i vårt provpannrum för kommande tester av ny utrustning. Nyheter är på gång och Pelletsvärme i Dalsland deltar aktivt i utvecklingen av nya produkter bl.a. en ny villapanna i sommar.

Med nu 50 talet installerade Pellas x, allt mellan xMini 5-26 kw upp till 260 kw sedan starten hösten 2012 har vi nu kunskap och erfarenhet så väl på själva brännaren samt det mycket avancerade styr och reglersystem som finns som tillval.

Sammanfattningsvis är vi redo att marknadsföra dessa produkter över i första hand Mellansverige.

Villamarknaden har minskat något men visst intresse finns i de fall äldre brännare ska ersättas, så finns nu tillförlitliga kompletta anläggningar att tillgå. I en vanlig standard leverans ingår vad vi kallar Module A, till denna kan sedan B, C, Lamda moduler samt rumsenhet Eco STEER kopplas.

De flesta förfrågningar i år har gällt större enheter, ex Växthus, större Fastigheter, Bagerier m fl till och med spannmålstorkar.

Pellas X är konstruerad för att klare Agropellets.

Gemensamt, samtliga ska ersätta oljan.

Vi är 3 leverantörer i Sverige:

 

 

Pellas X Mini

Pellas X 40 Pellas X 70
Pellas X 150 Pellas X 250 Pellas X 350